woensdag 18 mei 2011

Groene knieen en sexuele voorlichting

Wat een rare combi zou je denken. Maar tijdens het schrobben van de spijkerbroek"knieen" dwaalden mijn gedachten af naar een verhaaltje uit een boek. Een boek geschikt van 6 tot 9 jaar oud. Geleend van een lief gezin. Gezinsencyclopedie voor seksuele voorlichting. Zo heet het boek. Klinkt heel interessant en deftig. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar vond dat ik het best kon voorlezen aan de kinderen. Aangezien de brievenbus regelmatig vol zit met liefdesbrieven (helaas niet voor mij ) vond ik het ook een klein beetje nodig. Van hyves vriendinnen hoorde ik al over de week van de lentekriebels. Voorlichting via school. Ik heb er hier niets over gehoord, dus dacht ik begin alvast met eigen lentekriebels. Dat was maandagavond.

Het begon met een heel gewoon kinderlijk verhaaltje over de familie de Bruin. Vader, moeder en 4 kinderen. Ze gaan op bezoek bij een tante die een baby verwacht, niks bijzonders dus. het verhaal gaat verder met de opmerking...Nu willen jullie dus weten hoe dat gaat. Dan moeten jullie goed opletten....baby'tjes worden gemaakt...
alsof je ze in de fabriek kunt bestellen? Het verhaal verandere al snel, er wordt uitleg gegeven over het 'zaakje' van de man! Nou...ik vertel mijn kinderen dus van de balletjes, het slangetje (de plasser), het balzakje en dat de plasser eigenlijk penis heet.....

Dat was meteen het einde van mijn verhaal, mijn 2 grote zonen hebben een uur gelachen met tranen over hun wangen om het woord penis! Het had totaal geen zin meer verder te lezen om uit te leggen, ze gierden het uit! Slapen kwam er helemaal niet meer van, ze bleven het woord 'penis' herhalen en gilden dat dit wel een HEEL raar woord is. Tranen met tuiten gelachen! Ik heb ze maar gelaten en dacht, dit was voorlopig wel even voldoende ze zijn duidelijk niet bezig met wat er allemaal tussen hun benen hangt en willen er volgens mij ook liever helemaal niets van weten!

Ik ben naar beneden gegaan en heb even door het boek gebladerd. 2 blz. verder staat een plaatje van een man en vrouw op/in ?) elkaar...zelfs ik ben daar geschokt van (:P) en laat het boek voorlopig nog maar even liggen.....helemaal nadat ik een 3-tal blz. 2 honden op/in elkaar zag op een plaatje... is dit om bepaalde standjes uit te leggen? Of om ook voorlichting over zwangere honden en puppy's te geven?




Vandaag vroeg Rody of ik het verhaal van de Tenus nog eens wilde vertellen


Ik laat het er even bij Misschien moet ik eerst mezelf nog eens seksuele voorlichting geven, ik heb dan wel lentekriebels, maar weet totaal nog niet hoe alles werkt (haha!!!)

Ik denk dat ik nog maar even wat groene knieen ga boenen.........

1 opmerking:

  1. Marieke Piontek-Hofstra19 mei 2011 om 01:09

    Waaaahahahaha GEWELDIG!!! Die reactie van je jongens om het woord penis hahaha.

    Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen